Hoe kun je autoverzekeringen berekenen en vergelijken?

Hoe kun je autoverzekeringen berekenen en vergelijken?

 Koop je in Nederland een auto, dan is het afsluiten van een autoverzekering verplicht. Dit is geregeld in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. Ga je een autoverzekering afsluiten, dan is het verstandig om deze vooraf te berekenen en te vergelijken. De hoogte van de premies van autoverzekeringen verschillen namelijk sterk. Daarom lees je in dit artikel alles over je autoverzekering en hoe je deze gemakkelijk online kunt vergelijken.

Verschillende autoverzekeringen

 Ga je een autoverzekering afsluiten, dan is het verstandig om vooraf te bedenken wat voor dekking je wilt hebben. Je hebt keuze uit de volgende typen verzekeringen:

  • WA Een WA-verzekering is het type verzekering met de minste dekking. Als je schade met jouw auto maakt bij ander, dan wordt deze vergoed door de verzekering. Hierbij maakt het niet uit of de schade die jij hebt veroorzaakt aan een auto, persoon of voorwerp is.
  • Beperkt casco Dit type verzekering heeft dezelfde dekking als een WA-verzekering, maar daarnaast ben je ook verzekerd voor ruitschade, diefstal en aanrijdingen met dieren.
  • All risk Kies je voor all risk, dan kies je voor de verzekering met de meeste dekking. Hierbij is namelijk ook de schade aan je eigen auto verzekerd. Dit is ook het geval als de schade is ontstaan door jouw eigen schuld.

Factoren die van invloed zijn op de hoogte van de premie.

 Heb je eenmaal besloten welke verzekering je wilt, dan is het goed om te weten welke factoren invloed hebben op de hoogte van de premie die je moet gaan betalen. Dit zijn onder meer:

  • Je postcode
  • Het gewicht van je auto
  • Het aantal schadevrije jaren
  • De waarde van je auto
  • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt
  • Je leeftijd

Je autoverzekering vergelijken en afsluiten

 Het afsluiten van een autoverzekering doe je eenvoudig via een vergelijkingssite zoals Poliswijzer. Het afsluiten van een autoverzekering via een vergelijkingssite zoals Poliswijzer heeft, of je nu overstapt of dat je een nieuwe verzekering afsluit, vele voordelen. Zo hoef je niet zelf alle websites van verzekeringsmaatschappijen langs te gaan. Ook verkrijg je direct een handig overzicht, waardoor je ziet welke verzekering voor jou het voordeligste is. Kies op basis van jouw voorkeuren en behoeften eenvoudig welke verzekering het meest geschikt is voor jou. Ga je voor een WA-verzekering, beperkt casco, of toch een Allrisk verzekering?

Reacties zijn gesloten.