Voordelen van het leasen van een auto

Voordelen van het leasen van een auto

Naast het kopen van een auto zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden om een auto te financieren wat je aardig wat geld kan schelen. Misschien is het zakelijk leasen van een auto wel interessant voor jou. Wij zetten de voordelen van het zakelijk leasen van een auto voor je op een rij.

 

Niet in één keer een groot bedrag investeren

Eén van de voordelen van het zakelijk leasen is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te investeren voor de aankoop van een zakelijke auto. Je betaalt de auto in vaste termijnen terug. Het geld, wat je eigenlijk zou investeren in het kopen van een auto, kun je nu investeren in andere bedrijfsmiddelen. Hiermee kun je je bedrijf weer laten groeien.

 

Keuze uit tweedehands auto´s

Bij financial lease heb je de keuze uit een nieuwe auto of occasions (tweedehands auto´s). Bij het zakelijk leasen van een occasion rijd je in een auto waarbij de eerste afschrijving al achter de rug is. Hierdoor is de aankoopprijs ook gelijk een stuk aantrekkelijker.  De maandlasten van de auto gaan hierdoor ook een stuk omlaag. Doordat je bij financial lease keuze hebt uit nieuwe auto´s en tweedehands auto´s is er genoeg aanbod om een keuze uit te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een peugeot financial lease.

 

Fiscale voordelen

Er zitten ook fiscale voordelen aan het zakelijk leasen van een auto. Tijdens de looptijd van het contract ben je economisch eigenaar van het voertuig. Dit betekent dat de auto op de balans van jouw onderneming mag staan. Hierdoor kun je als ondernemer gebruik maken van alle fiscale voordelen die hierbij komen kijken. Wanneer alle termijnen zijn betaald en afgerond, ben je ook gelijk juridisch eigenaar van het voertuig. De auto is dan ook daadwerkelijk in jouw bezit. Vanaf dat moment kun je doen wat je wilt met de auto. Je kunt blijven doorrijden met de auto, een nieuwe zakelijke auto kopen of de afbetaalde auto inruilen.

Reacties zijn gesloten.