Tips voor het gebruik van een foam cannon

Tips voor het gebruik van een foam cannon

Een foam cannon is een geweldig hulpmiddel om in je arsenaal aan autowas apparatuur te hebben. Dit product kan het schoonmaken van je auto een veel eenvoudigere taak maken. Je krijgt ook betere resultaten dan bij het gebruik van gewone zeep en water. Als je het niet op de juiste manier gebruikt, bestaat het risico dat je de lak van je voertuig beschadigt. In het ergste geval kunnen er swirls op het oppervlak ontstaan. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van foam cannons voor betere resultaten.

Was je auto met een goede carwashoplossing

De eerste stap bij het gebruik van een foam cannon is om je voertuig te wassen met een goede carwashoplossing. De beste carwashoplossingen zijn pH-gebalanceerd, biologisch afbreekbaar, niet giftig en niet schurend. Een pH-gebalanceerde carwashoplossing veroorzaakt geen corrosie of schade aan delen van je lakwerk of afwerking aan de buitenkant van je voertuig. Het maakt niet uit of je een nieuwe of gebruikte auto wast, voor beide typen voertuigen gelden dezelfde regels. Als je er zeker van wilt zijn dat je een effectieve carwashoplossing gebruikt, lees dan zorgvuldig de etiketten op alle producten voordat je ze koopt. Als je vragen hebt over welk soort product het beste werkt, stel ze dan aan iemand die meer van auto's af weet dan jijzelf.

Pas de verhouding zeep/water aan

Bij gebruik van het foam cannon heb je de mogelijkheid om de zeep/water verhouding aan te passen. Dit kan door meer of minder zeep aan je mengsel toe te voegen. Als je een dik schuim wilt, is het aan te raden om meer zeep aan je mengsel toe te voegen.

Gebruik de juiste waterdruk en de juiste maat mondstuk

Om ervoor te zorgen dat je foam cannon goed werkt, is het belangrijk om er een te kiezen die werkt met de druk van je waterbron. Als je een hogedrukreiniger gebruikt met slechts 1.000 PSI, dan wil je een foam cannon selecteren met sproeiers die een lagere PSI vereisen. Als je een systeem van 2000 PSI gebruikt, is de beste maat voor je behoeften tussen 1/2 inch en 3/4 inch. Bedenk ook dat niet alle sproeiers op elk oppervlak even goed werken. Dit omdat sommige strepen of wervelingen kunnen achterlaten bij gebruik op bepaalde oppervlakken, zoals metalen of plastic bekleding.

Bevestiging van het foam cannon

Bevestig het foam cannon eerst aan de lans of het hogedrukspuitpistool voordat je het op de waterbron aansluit. Sluit het foam cannon aan op de waterbron met behulp van de tuinslang, die is aangesloten op een huishoudelijke kraan of een ondergrondse waterpomp.

Reacties zijn gesloten.