Prijzen van auto’s enorm omhoog

Prijzen van auto’s enorm omhoog

In het jaar 2022 zijn de prijzen van auto’s een stuk omhooggegaan. Dit heeft onder andere te maken met de hoge metaalprijzen, maar ook de moeilijkheden met de aanlevering van auto-onderdelen. Hierdoor zijn de prijzen van nieuwe auto’s een stuk omhooggegaan.

Je zou denken dat de showrooms van de autodealers hierdoor vol zullen staan met auto’s die niet verkopen. Niets is echter minder waar! Er zijn auto’s te kort, doordat de levering van auto-onderdelen soms moeizaam gaat. Komen er een stuk minder auto’s uit de fabriek. Hierdoor zijn er vandaag de dag vaak enorme wachttijden wanneer men een nieuwe auto besteld bij de dealer. Wachttijden van een halfjaar tot zelfs een jaar zijn zeker geen uitzondering en eerder regel.

Ook de prijzen van occasions omhoog

Doordat de wachttijden zo lang zijn van nieuwe auto’s, zijn er veel mensen die dan liever een tweedehands occasion kopen. Doordat de vraag hiervan ook enorm gestegen is, zijn de prijzen van tweedehandsauto’s ook een stuk omhooggegaan. Hierdoor zijn er veel mensen die meer geld voor hun auto terugkrijgen bij een verkoop, als dat ze er twee jaar geleden voor betaald hebben. Dit is natuurlijk mooi meegenomen, echter zijn de prijzen van een nieuw aan te schaffen auto ook weer duurder. Waardoor de winst al snel verdampt, behalve wanneer je geen auto terugkoopt.

Autosloop prijzen ook omhoog

Ondanks dat er meer betaald wordt voor occasion auto’s, komt het uiteraard nog steeds voor dat een auto niet meer verkoopbaar is. In dit soort gevallen is het vaak voordeliger om de auto naar de sloop te brengen. Waardoor je niet kunt profiteren van de hoge prijzen voor auto’s vandaag de dag. Echter kun je wel profiteren van de hoge oud ijzer prijs. Door deze hoge prijzen voor oud ijzer, is een sloopauto een stuk meer waard. Let er hierbij op echter wel op wat de dagprijzen zijn voor oud ijzer. Op deze manier weet je wat jouw sloopauto ongeveer nog waard is.

Het kan dan ook veel geld schelen om eerst te kijken wat verschillende oud ijzer bedrijven bereid zijn om te bieden voor je sloopauto. Je zult namelijk merken dat er aardig wat geld zit tussen de laagste en hoogste prijs.

Reacties zijn gesloten.